top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverhrpoint

Je werknemers boeien: waarom een opleidingsbeleid de sleutel tot succes kan vormen

We belichten graag het belang van een goed opleidingsbeleid voor jouw bedrijf. Werknemers vinden, binden én blijven boeien is belangrijk voor je organisatie. Waarom investeren in opleidingen? Persoonlijke groei Werknemers houden er niet…

WAAROM INVESTEREN IN OPLEIDINGEN?


Persoonlijke groei

Werknemers houden er niet van als hun carrière lijkt te stranden in een doodlopende straat. In plaats daarvan willen ze het gevoel hebben waardevol werk uit te voeren dat een verschil maakt voor hun bedrijf. De mogelijkheid om zich te kunnen verbeteren motiveert werknemers om hard te werken en kansen te grijpen voor de ontwikkeling van hun carrière. Opleidingen die focussen op het ontwikkelen van de huidige functie, alsook focussen op toekomstige vaardigheden zorgen ervoor dat je werknemers zich waardevoller voelen.


Hogere productiviteit

Werknemers met een ruime skill set vinden meer voldoening in hun job. Ze voelen zich waardevoller en hebben de neiging productiever te zijn dan werknemers met minder vaardigheden. Daarnaast kunnen ze, dankzij hun uitgebreide vaardigheden, meerdere functies vervullen en eventuele afwezigheden opvangen. Werknemers met een gebrek aan de juiste vaardigheden bezitten vaak weinig motivatie en stellen hun werk uit omdat ze zich onbelangrijk voelen en minder geven om de kwaliteit van hun werk.

Imago Een goed uitgewe


rkt opleidingsbeleid toont dat je investeert in je werknemers. Het is een boost voor het imago van je bedrijf en je zal door potentiële nieuwe werknemers gezien worden als een interessante werkgever.


Retentiemanagement

Er wordt al eens gevreesd dat werknemers het bedrijf zullen verlaten nadat ze gebruik hebben gemaakt van opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden. Werknemers ontwikkelen echter een gevoel van loyaliteit en betrokkenheid dat hen gemotiveerd houdt en ervoor zorgt dat ze langer bij hun werkgever blijven. Een goed opleidingsbeleid kan ervoor zorgen dat je jouw werknemers kan binden én blijven boeien.

7 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page