top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverhrpoint

Tips voor een succesvol opleidingsplan

Nood aan een opleidingsplan voor je bedrijf of afdeling? Wij geven je alvast 6 tips voor een succesvol opleidingsplan. Bepaal de noden van je bedrijf. Bekijk waar vandaag de focus ligt en hoe opleidingen een positieve bijdrage kunnen zijn voor je ond…

Nood aan een opleidingsplan voor je bedrijf of afdeling? Wij geven je alvast 6 tips voor een succesvol opleidingsplan.


Bepaal de noden van je bedrijf. Bekijk waar vandaag de focus ligt en hoe opleidingen een positieve bijdrage kunnen zijn voor je onderneming. Van zodra de noden van je bedrijf wijzigen is het belangrijk om ook je focus te verplaatsen.

Promoot een leercultuur. Motiveer je werknemers om bij te leren en ondersteun ze door de juiste middelen aan te reiken.


Begin klein. Test je trainingsprogramma eerst bij een kleine groep en vraag feedback. Op basis van deze feedback kan je het trainingsprogramma verder op verbeteren.


Ga voor kwaliteit. Wie je selecteert voor de training heeft effect op het succes ervan, kies daarom steeds voor kwaliteit, of je nu kiest voor een professional of een ervaren personeelslid.


Zorg voor continuïteit. Maak training niet alleen mogelijk voor nieuwe werknemers maar investeer ook in je huidige werknemers. Zo worden ze voortdurend gestimuleerd en gemotiveerd om professioneel te groeien.

Meet resultaten. Bepaal op voorhand welke resultaten je wil behalen uit een training en ga na of deze behaald werden. Dit zal je ook helpen bij het opstellen van je budget voor toekomstige opleidingen.

Succes!

2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page