top of page

HR CONSULTANCY

Strategische Personeelsplanning

Met strategische personeelsplanning vertaal je organisatie ambities, doelen & strategie naar de juiste personeelsmix en de optimale inrichting van je organisatie.

Wanneer zet je Strategische Personeelsplanning in?

Kan jouw organisatie ambities waarmaken met de huidige personeelssamenstelling? Bij Strategische Personeelsplanning gaat het om het streven naar de juiste mens, op de juiste plaats, op het juiste moment. Dit klinkt makkelijk, maar hoe gaat dit in de praktijk?

Als organisatie heb je ambities voor de toekomst. Je stelt je doelen en probeert deze zo goed mogelijk tot uitvoering te brengen. Je personeel is hierin een belangrijke factor. De uitdaging is om de inzet van je personeel zodanig vorm te geven dat er zo optimaal mogelijk wordt samengewerkt aan het realiseren van de organisatie ambities. Hoe zet je nu je mensen in om je ambities waar te maken en sluit dit ook aan bij de ambities van je mensen?

Resultaat van een Strategische Personeelsplanning programma

Strategische personeelsplanning draagt direct bij aan het presteren van jouw organisatie. Op basis van strategische personeelsplanning ontstaan concrete acties op het gebied van instroom, doorstroom en uitstroom van personeel om zo de juiste personeelssamenstelling vorm te geven in de organisatie. En daarmee doelen en ambities te realiseren.

 

Waarom Strategische Personeelsplanning van HR Point?

  • Zijn er al HR-professionals in huis? Dan werken wij hier graag nauw mee samen voor het beste resultaat! 

  • Wij helpen bij het vertalen van de organisatie ambities naar concrete HR-acties om te komen tot de gewenste personeelsinzet

  • Onze kracht zit in het begeleiden van het proces, jij bepaalt de inhoud & de uitkomst

  • Pragmatische aanpak wat leidt tot keuzes en prioriteiten

  • De juiste mensen worden betrokken, wat het draagvlak en eigenaarschap van de uitkomsten ten goede komt

  • Onze houding is positief kritisch en doortastend, waardoor wij de belangrijkste uitdagingen op tafel krijgen

  • Wij zijn verbindend, vernieuwend en creatief in het meedenken over passende oplossingen op het gebied van organisatie inrichting en de gewenste personeelsinzet

  • Alle SPP trajecten worden afgestemd op de behoeften van de organisatie, waardoor geen traject hetzelfde is

Onderdelen van HR Consultancy

HR Strippenkaart
 

Ad-hoc en flexibel HR Advies en ondersteuning.

Talent Management | Development

Organisaties die Talent Management, Development en Ontwikkeling inzetten op het activeren en stimuleren van het talent van medewerkers blijken veel succesvoller.

Newplacement

Met Newplacement jouw medewerker(s) vol zelfvertrouwen de toekomst tegemoet laten treden in een passende baan.

Verandermanagement
 

Met Verandermanagement vergroot je de kans van slagen van een verandering in je organisatie.

Performance Management

Performance Management helpt bij het vertalen van de organisatie ambities naar taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van personeel.

Vitaliteit | Duurzame Inzetbaarheid

Investeren in vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van werknemers loont! Gelukkige werknemers staan garant voor een succesvolle organisatie.

Employer Branding

Hoe staat het met jouw werkgeversmerk? Zorg dat de goede medewerkers jou vinden en weet ze vervolgens ook te binden! Dat is...

bottom of page